Om Daka ReFood

Specialister i at indsamle og genanvende madaffald

Vi indsamler og genanvender madaffald, brugt fritureolie og stegefedt. Det er en vigtig agenda, da alt affald indeholder ressourcer, vi kan og skal udnytte og genbruge til gavn for miljøet. Det gælder også madaffald fra den danske fødevarebranche. Helt konkret bliver madaffaldet, fedtet og fritureolie genanvendt til grøn energi, næringsrig gødning og biodiesel. Et sikkert, værdifuldt og bæredygtigt valg!

Genanvend dit madaffald til biogas og recirkuleret gødning

Genanvendelse er i vores DNA

Daka ReFood er et forretningsområde under Daka Denmark, som har rødder helt tilbage i 1930’ernes landbrug. Siden dengang har vi indsamlet og genanvendt de døde dyr fra landbruget, som ikke må spises.

Hele genanvendelsestanken og det at udnytte organisk affald som madaffald, slagteriaffald og døde dyr er en stor del af vores DNA. Vi udvikler konstant vores evne til at værdiforædle bioaffaldet, så vi udnytter ressourcerne bedst muligt.

Læs mere om vores vision

ReFood-beholder, affaldsbeholder, grisespand

Kært barn har mange navne

Vores evne til at værdiforædle madaffaldet fra den danske fødevarebranche har virkelig udviklet sig igennem årene. Det ser vi ikke kun ved, at madaffaldet bliver udnyttet til andre formål som grøn energi, gødning og biodiesel. Vi oplever det også, når vores ReFood-konsulenter besøger vores kunder.

”Det er altid spændende at besøge vores kunder og høre lidt om deres rejse med madaffald. Nogle af dem har sorteret køkkenaffald så længe, at de kalder vores ReFood-beholder for grisespanden”, siger Berit Bilde, ReFood konsulent.

Begrebet ”grisespand” er ikke fremmed for os i Daka ReFood. Det stammer nemlig fra den gang køkkenpersonalet indsamlede køkkenaffald til at fodre kroernes grise med. Samtidig vidner gamle ord som ”grisespand” om, at vores værdiforædling af køkkenaffaldet fra kroens køkken har udviklet sig til i dag at være madaffald fra gastrobranchen og fødevareindustrien.

Læs mere om, hvordan vi genanvender dit madaffald

 

 

 

affaldsbeholder fra daka refood

Prøv vores bæredygtige beregner

Her kan du nemt se det bæredygtige potentiale i dit madaffald. Vores beregner viser, hvor meget varme, gødning og CO2-reduktion madaffaldet bliver til, når det bliver genanvendt.

Se dit potientiale i beregneren nedenfor.

Prøv vores beregner

Her kan du nemt se det bæredygtige potentiale i dit madaffald. Vores beregner viser, hvor meget varme, gødning og CO2-reduktion madaffaldet bliver til, når det bliver genanvendt.

Se dit potientiale i beregneren til højre.

*Forudsætningerne for beregningerne er baseret på rapport af Henrik Wenzel, Syddansk Universitet. Opdateret pr. 25. oktober 2021

Kg gulerødder kan blive gødet

[VALUE]

kilogram

Kg CO2 kan spares

[VALUE]

kilogram

Dages opvarmning af en husstand

[VALUE]

dage

Print resultatet

Daka ReFood i tal

Vi har de sidste 3 år indsamlet og genanvendt madaffald til:

135.460.650

kg gulerødder kan blive gødet


59.165.070

kg CO2 kan spares


3.283.000

dages opvarmning af en husstand

store siloer

Fra madaffald til biogas

Vores forbehandlingsfabrik ligger i Horsens og er koblet sammen med Horsens Bioenergi, der laver biogas og gødning af pulpen fra Daka ReFood.

Læs mere om vores anlæg

Bliv en del af foreningen REFOOD mærket

Gennem et samarbejde med Daka ReFood kan I opnå REFOOD certificering og bruge REFOOD mærket. Det gør mere end 1.600 andre danske virksomheder allerede. Mærket tydeliggør indsatsen mod madspild og for genanvendelse over for både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Bliv klogere på REFOOD-mærket

refood mærket

Jeg vil gerne ringes op hurtigst muligt

Udfyld formularen. Så ringer vi så snart, vi kan.

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger

Rasmus U. Hansen

Key Account Manager

keyboard_arrow_up