erhvervsaffald daka refood

Affaldshåndtering - har du allerede styr på madaffaldet?

Få hjælp til dit øvrige erhvervsaffald

Hos Daka ReFood er vi specialister i at håndtere dit madaffald og erhvervsaffald. Derfor har vi allieret os med en række samarbejdspartnere, som kan hjælpe dig med affaldshåndteringen af de øvrige fraktioner.

Eksperter i affaldshåndtering

Ekspertise, troværdighed og højt serviceniveau er nøgleord i vores forretning. Og det er præcis ud fra den præmis vi udvælger vores samarbejdspartnere.

Daka ReFood er specialisten, når det kommer til madaffald og brugt fritureolie. Men det øvrige erhvervsaffald overlader vi til vores dygtige samarbejdspartnere, som alle er godkendte renovatører. Det er din sikkerhed for korrekt genanvendelse og pålidelig dokumentation

 

Få styr på alt affaldet

Det kan være uoverskueligt at komme i gang med sorteringen og holde styr på dokumentationen, derfor har vi allieret os med en række dygtige samarbejdspartnerne, som er klar til at hjælpe jer. Udfyld formularen. Så skaber vi kontakt til en aktør i dit lokalområde.

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger

 

Bjarne Høirup Christiansen

Key Account Manager

Sådan skal du sortere erhvervsaffald

Erhvervsaffald skal sorteres i mindst 10 fraktioner. Det kan være uoverskueligt at komme i gang med sorteringen og holde styr på dokumentationen, derfor har vi allieret os med en række dygtige samarbejdspartnerne, som er klar til at hjælpe jer.

Kilde: https://mst.dk/affald-jord/affald/affaldsfraktioner/de-ti-affaldsfraktioner/information-til-borgere-om-affaldssortering/

Madrester, gamle madvarer, skræller, kaffefiltre

Sortering af erhvervsmadaffald

Mælke- juice-, saft- og madkartoner

Sortering af kartoner som erhvervsaffald

Uden pant. Skal være tømt og skrabet rent for madrester

Sortering af glas er også en del af erhvervsaffaldet

Konservesdåser,  øl- og sodavandsdåser u/pant, metalgenstande

Metaldåser og konserves skal også sorteres som erhvervs affald

Paprør, kasser, æsker, æggebakker

Sortering af pap, kasser og æsker

Plastbakker, bøtter, låg, poser, folier, film

Plast er en affaldsfraktion inden for erhvervsaffald

Hygiejneaffald, engangsservice, pizzabakker

Hygiejneaffald, engangsservice og pizzabakker sorteres som restaffald

Kontorpapir, papirsposer, aviser, blade, magasiner

Papir, aviser, reklamer og blade sorteres som papiraffald

Udtjent tøj, håndklæder, gardiner, tæpper

Sortering af tekstiler og tøj som erhvervsaffald

Spraydåser, maling- og olierester, lyskilder, gødning

Visse ting sorteres som farligt erhvervsaffald

Madaffald, bioaffald eller organisk affald?

Madaffald kendes ofte under betegnelsen bioaffald, organisk affald, køkkenaffald eller foodwaste. Affaldet stammer fra en lang række kilder lige fra private husholdninger, industrikøkkener, restauranter og fødevareindustrien.

Kilder: Fødevareministeriet    Miljøministeriet 

Madaffald

Madaffald, bioaffald eller foodwaste er alle affaldsfødevarer, herunder brugt madolie, med oprindelse i restauranter, cateringvirksomheder og køkkener, herunder centralkøkkener og husholdningskøkkener.

Billede

Tidligere fødevarer

Tidligere fødevarer defineres som fø​​devarer af animalsk oprindelse (eller med animalsk indhold) – bortset fra køkken- og madaffald – som ikke skal anvendes til konsum, enten af kommercielle grunde eller på grund af fremstillingsvanskeligheder, mangler ved emballagen eller andre fejl, der ikke indebærer en risiko for mennesker og dyr.

billede

Organisk industriaffald

Organisk affald fra fødevareindustrien er som vegetabilske eller animalske affaldsprodukter fra produktionen i form af kød, brød, fisk, frugt og grønt, kulhydrat m.m. Organisk affald fra fødevareindustrien kan også partier af fødevarer, der skal destrueres på grund af sikkerhedsmæssige årsager som datooverskridelse, brud på kølekæden, fejlemballering eller kontaminering.

ikon

Er du i tvivl om noget?

Vi hjælper gerne! Her er de spørgsmål, vi ofte får.
 

Vi har gode, landsdækkende samarbejdspartnere, som med glæde håndterer de andre affaldsfraktioner. På denne måde kan I få en samlet aftale på alt affald, samtidig med at I er sikret fordelene ved Daka ReFood. 

Ja! Det er virksomhedernes eget ansvar af finde aktører, der kan håndtere erhvervsaffald

Ja! Reglerne for sortering og genanvendelse af virksomheders affald foreskriver, at man skal kunne dokumentere mængden af affald.

Det sikrer man ved at vælge en godkendt renovatør

Vi oplever hos flere af vores kunder, at der er udfordringer i affaldsgården. Derfor leverer vi beholdere helt ned til 120 liter. Du kan få besøg af vores konsulenter ganske gratis, hvor I gennemgår jeres konkrete udfordringer og muligheder. Vi har endnu ikke oplevet, at vi ikke har fundet en god løsning i fællesskab.

Vi vil gerne gøre det så nemt som muligt at ændre rutiner. Derfor har vi udviklet nogle gode værktøjer til at gøre det nemt og sjovt at sortere. I køkkenet eller kantinen kan I bruge ReFood Organizeren til at inddele organisk fra uorganisk affald. I kan hænge vores sorteringsvejledninger op, så alle kan se, hvad der skal i beholderen. På vores hjemmeside kan I bruge beregneren til at udregne jeres CO2-reduktion. Beregneren bruges flere steder som en intern målsætning til at mindske madspild og sorterere optimalt. Har I brug for gode fifs, så kontakt jeres konsulent. De er eksperter i en god implementering. 

Madaffald lugter mere om sommeren end om vinteren, men vi sørger altid for rene og lugtfri beholdere ved ombytning. Det kan være en løsning at få ombyttet beholdere lidt oftere om sommeren og stille dem i skyggen.

Bjarne Høirup Christiansen

Key Account Manager

keyboard_arrow_up