afhentning af fritureolie

Afhentning af brugt fritureolie og stegefedt

Send brugt fritureolie og stegefedt til genanvendelse

Vi gør det nemt for dig og din virksomhed at bortskaffe brugt fritureolie og stegefedt, så det kan genbruges til nye formål. Daka ReFood afhenter din brugte fritureolie, når det passer dig. Vi genanvender det til biodiesel, og på den måde er du med til at tage et fælles ansvar for en bæredygtig fremtid.

Brugt fritureolie og brugt stegefedt er nemlig ikke affald – det er en ressource, som kan og skal genbruges.

Få ombyttet din beholder
med brugt fritureolie

Er du allerede kunde hos Daka ReFood og har du brug for at få afhentet og ombyttet din oliebeholder med en renvasket oliebeholder?

Klik herunder, udfyld formularen og læn dig tilbage. Vi afhenter din brugte fritureolie snarest muligt. 

Når vi har afhentet din brugte fritureolie, genbruger vi den til ny grøn energi i form af biodiesel. Når der står B7 på tankpistolen, når du tanker din bil, betyder det nemlig, at der er 7% biodiesel i tanken. På den måde, går den brugte fritureolie ikke helt til spilde, selvom den ikke længere til bruges til madlavning.

Få tilbud på afhentning af brugt fritureolie

Har du brugt fritureolie, som du gerne vil sende til genanvendelse? Vi finder den løsning, der passer bedst til dig og din forretning. 

Klik herunder og udfyld formularen. Så bliver du kontaktet af en af vores dygtige ReFood konsulenter, som sørger for at du får leveret en eller flere Oleo-beholdere til at at opsamle olien i.

Beholderen har hjul og håndtag, så den er let for dig at flytte. Den er også forsynet med tætsluttende låg med gummeliste, så vi ikke spilder olie i affaldsgården, når vi ombytter beholderen.

Det er nemt at få grøn samvittighed

God hygiejne

Vi stiller en renvasket oliebeholder med tætsluttet låg til rådighed, som du kan placere direkte i køkkenet. Det gør det nemt at komme af med dit brugte stegefedt og fritureolie, når det ikke længere kan bruges i madlavningen. Det er ligegyldigt, om du har små eller store mængder, vi kan genbruge den brugte fritureolie til ny grøn energi i form af biodiesel.

Læs mere om rengøring af beholdere

Fleksibel afhentning af olie

Du vælger et fast tidspunkt for, hvornår vi skal afhente din brugte fritureolie og ombytte din oliebeholder med en renvasket beholder. Du kan også bestille en afhentning af din brugte fritureolie, når det passer dig.

Fast pris på afhentning af olie

Vi henter din oliebeholder til en fast beholderpris, når den er fyldt med brugt fritureolie og stegefedt. Og vi ombytter beholderen til en ny, så den er klar til brug.

daka refood og grøn energi

Der er grøn energi i stegefedt og fritureolie, selvom det er brugt

Der er ikke langt fra frituregryden med olie til brændstoftanken på dieselbilen. Vi genanvender nemlig den brugte fritureolie ca. 1:1 til 2. generationsbiodiesel, som blandes i den diesel, du og jeg kører rundt på. 

Og det bedste er, at 2. generationsbiodiesel erstatter fossile brændstoffer og udleder mindst 85% mindre CO2 i forhold til produktion af almindelig diesel. 2. generation betyder helt konkret, at biodieselen er baseret på affald, som vi ikke kan spise eller fodre dyr med. I dette tilfælde olieaffald. 2. generationsbiodiesel er altså et affaldsprodukt, som ellers var gået til spilde. Med en genanvendelsesordning fra Daka ReFood, hjælper vi dig altså ikke blot med bortskaffelse af brugt fritureolie og stegefedt. Vi søger for, at olien bliver genbrugt til nye formål.

Læs mere om bæredygtighed hos Daka ReFood

Selvdeklarering – nemt og forståeligt

Det lyder næsten indviklet. Men selvdeklarering er blot en erklæring på, at I kun hælder brugt fritureolie i beholderen fra Daka ReFood. Vi kan nemlig kun overholde kravene for produktion af biodiesel, når vi bruger brugt olie.

Det er derfor nødvendigt at have en selvdeklarering, før vi kan hente jeres brugte stegefedt og fritureolie.

Alle vores kunder skal indgå i et certificeringssystem fra ISCC, men bare rolig - vi forklarer det hele i et forståeligt sprog, så det hverken er langhåret eller kompliceret. Selvdeklarering er en del af jeres serviceaftale, som gælder i ét år.

Læs mere om ISCC certificeringssystem

Er du i tvivl om noget?

Vi hjælper gerne! Her er svar på de spørgsmål, vi ofte får.
 

Nej, du må ikke hælde varm fritureolien i din oliebeholder. Den brugte fritureolie må ikke være varmere end 60 grader, når du hænder det i beholderen. 

Prøv selv at fiske det op af beholderen. 

Hvis du ikke selv kan få det op, så ring og orienter kundeservice på tlf. 7027 2030

Årsagen til at vi ikke kan tage imod brugt fritureolie med fremmedlegemer er, at vi ikke kan omdanne denne beholdning til 2. generationsbiodiesel. Det må i stedet sendes videre til bioforgasning, hvilket ikke er en lige så god genanvendelsesmulighed som biodiesel.

Du skal hurtigst muligt kontakte kundeservice på tlf. 7027 2030. Chaufføren må nemlig ikke tage dem med, uden der er lavet en aftale. Og det betyder at du kan få et gebyr for forgæves kørsel. Kundeservice kan hjælpe dig med en løsning, så det bliver afhentet korrekt.

Du skal faktisk selv fjerne det overskydende olie, så du kommer under maks-mærket – ellers tager chaufføren det ikke med.

Hvis du ikke har en ekstra beholder, så kontakt kundeservice på tlf. 7027 2030. Vi kan altid sende en ny beholder ud på lokationen.

Hvis du hælder den brugte fritureolie ud i håndvasken sammen med spildevandet, går en god ressource til spilde. Brugte fritureolie og stegefedt er ikke olie affald - det er en ressource, som kan og bør genbruges. 

Ved at sende den brugte fritureolien eller madolie til genanvendelse hos Daka ReFood, hjælper vi dig ikke blot med at bortskaffe fritureolien. Vi søger for, at din brugte fritureolie bliver til ny grøn energi i form af biodiesel.

Den traditionelle ReFood-beholder til madaffald er helt grøn og har ikke et tætsluttet låg.

Din oliebeholder fra Daka ReFood er også grøn, men låget er tætsluttet med orange lukninger, så den brugte fritureolie ikke kan løbe ud.

Se vores beholdere her

Louise Højmark Vallentin

ReFood Konsulent

Jeg vil gerne ringes op hurtigst muligt

Udfyld formularen. Så ringer vi så snart, vi kan.

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger

keyboard_arrow_up