Banner

Daka ReFood arbejder hver dag på at skabe et grønnere Danmark, præget af mere genanvendelse, mere vedvarende energi og mindre spild af ressourcer.

 

Fra madaffald til biogas 

I Daka ReFood ser vi affald som en vigtig ressource i fremtidens energiproduktion. Det er vigtigt at skabe en sorteringskultur - som så meget andet er det et spørgsmål om gode vaner. Ved at sortere organisk affald dannes de bedste betingelser for genanvendelse til biogas, gødning og biodiesel. 

 

Det madaffald, vi indsamler, genanvendes i produktionen af biogas hos Horsens Bioenergi, som vores anlæg er koblet sammen med. Biogas er et grønt alternativ til konventionelle fossile brændstoffer, idet genanvendelsen er mere miljøvenlig og udnyttelsesgraden højere. Den resterende biomasse bruges som gødning og har et højt indhold af næringsstoffer, særligt fosfor, som er en mangelvare i landbruget. Næringsstofferne fra madaffaldet ledes på den måde tilbage til jorden, hvilket bidrager til miljøvenlig recirkulation. 

 

I Daka ReFood indsamler vi brugt fritureolie og stegefedt. Det genanvendes i produktionen af miljøvenlig 2.-generationsbiodiesel. Daka ecoMotion producerer årligt 55 mio. liter biodiesel, som blandes i konventionel diesel som miljøvenligt supplement. Læs mere om vores 2.-generationsbiodiesel.

Fuldt skrald på grøn energi?

Få et uforpligtende tilbud

 

 

Danmarks ressourcestrategi

I oktober 2013 fremlagde regeringen ressourcestrategien "Danmark uden affald". Slagordene i ressourcestrategien er mere genanvendelse og mindre forbrænding. Netop det, som Daka ReFood også arbejder for. Læs mere om ressourcestrategien. Legal Notice | Databeskyttelseserklæring | 
©2008-2020 Daka Denmark A/S, Lundagervej 21, DK-8722 Hedensted, CVR-nr 33776039, +45 7674 5111, daka@daka.dk
 
1