ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket foreningen

19.05.2020

REFOOD mærket foreningen kan med stor fornøjelse byde Henrik Seierø, køkkenchef hos ISS, velkommen til bestyrelsen. Henrik Seierø er 44 år, uddannet kok i 1996 og arbejder i dag som køkkenchef for ISS Danmark i en mellemstor kantine i Vallensbæk.

”Vi er simpelthen så glade for at få Henrik med ombord i foreningen. Han er en dynamo og foregangsmand inden for den bæredygtige agenda i fødevarebranchen og har viljen til forandring og udvikling” siger Katrine Storgaard, direktør for foreningen. REFOOD mærket foreningen har eksisteret i 6 år og arbejder for mindre madspild og mere genanvendelse i branchen, hvor medlemmer via en certificering, kan bidrage til agendaen og få hjælp til at markedsføre deres indsats overfor deres kunder.

”Det er med stor ære og stolthed, at jeg nu tiltræder REFOOD mærkets bestyrelse. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med rollemodeller og ildsjæle, der har samme passion som mig. Jeg glæder mig til at engagere mig i og bidrage til det store arbejde REFOOD mærket allerede har etableret", siger Henrik Seierø.

Indsatsen mod madspild vurderes til at være i top tre over verdens bedste klimaløsninger, og det er hele fødevarekæden, der skal med i den betragtning. Herhjemme spildes omkring 700.000 tons fødevareårligt, og det svarer til 3,8% af den CO2-udledning, der hvert år udledes fra Danmark, ifølge rapport fra Miljø- og Fødevareministeriet. Indsatsen mod madspild er et meget aktuelt emne og det er det også for det nye bestyrelsesmedlem.

”Jeg har gennem de sidste 6 år fået lov til at arbejde fokuseret med nogle af de emner, jeg brænder særligt for; nemlig, klimaforandringer, mindre madspild, innovative og bæredygtige fremtidssikrede løsninger. Qua min tætte dialog med kunderne, lægger jeg en stor indsats og ære i at oplyse andre om de udfordringer, vi står overfor” fortæller Henrik Seierø, hvilket går hånd i hånd med den vision foreningen har.

Sidste år udgav foreningen bogen ”ReTake Your Foodwaste” om udnyttelse af råvarerne i det professionelle køkken. Det  er et af de projekter foreningen gennem årerne har lavet, som led i deres formål, nemlig at skabe dialog, vidensdele og udvikle nye projekter, der hjælper medlemmerne til at løfte madspildsagendaen ude i køkkenerne. ”Vi tror på at ved at dele vores medlemmers viden og erfaringer, er vi med til at løfte branchen, som f.eks. med bogen”, siger Katrine Storgaard.

REFOOD mærket foreningen har i dag over 1000 medlemmer. Det er en frivilligbaseret foreningen, og alle der vil lave indsatser mod madspild og genanvender sit madaffald kan blive optaget. Læs evt. mere på refoodlabel.dk

Tilbage

keyboard_arrow_up