Café ROD - Bæredygtighed i alle hjørner i Hjørring

24.09.2020

Hos Café ROD i Hjørring, som åbnede hen over sommermånederne, har man fra start haft en klokkeklar vision – man vil have den bæredygtige tankegang ud i alle hjørner af cafeen!

”Hvis mennesker vil have en fremtid – kræver det langt mere ansvarlighed i vores omgang med Jordens ressourcer”, siger Annette Kvist Bjerre, stifter af den nyåbnede cafe i Hjørring, Café ROD.

For Annette og hele staben hos Café ROD, har fra start haft en klokkeklar vision om, at den bæredygtige tankegang skal ud i alle hjørner af cafeen. Derfor har de også en aftale med Høgsted Antik, som leverer møblementet til cafeen, og som cafeens gæster kan købe, hvis det har interesse.

Medarbejderne går klædt i forklæder syet af gamle Damask duge, og bliver oplært i Café RODs bæredygtige værdigrundlag, som de med glæde videregiver til cafeens gæster.

NEJ TAK til madspild!

Hos Café ROD er det ikke kun indretningen og servicen, som står i bæredygtighedens tegn. Her får man nemlig også alle råvarer fra lokale leverandører. De friske grøntsager kommer fra nordjyske økologiske landbrug, mens drikkevarerne er fra Thisted Bryghus og de friske fisk og skaldyr leveres direkte fra Skagen. Kødet er fra lokalområdet, og er udelukkende fra leverandører, som har dyrevelfærd i højsædet.

Derfor bærer menukortet også præg af de mange gode sæsonråvarer, som cafeens køkken til hver en tid udnytter det maksimale af. Og, de råvarer som ellers ville gå til spilde, bliver indsamlet og genanvendt hos Daka ReFood. Her laves det til biogas, mens stege- og fritureolie genanvendes som 2. generationsbiodiesel, hvilket er en grønnere erstatning for fossile brændstoffer.

Certificeret og engageret i kampen mod madspild

Som et led i Café RODs værdigrundlag, er de blandt andet certificeret med REFOOD Mærket, som er en ordning for virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren, der gør en indsats mod madspild og for genanvendelse. Café ROD forpligter sig herigennem til disse madspildsreducerende initiativer:

  • Fokuserer på at sælge sæsonvarer
  • Tilbyder mindre portioner til børn, frem for børnemenuer
  • Tilbyder dagens ret baseret på overskydende råvarer
  • Kører interne konkurrencer blandt medarbejderne om at undgå madspild
  • Sorterer og har en genanvendelsesordning for madaffald

REFOOD mærket er en tillidsbaseret certificering, som bygger på en fælles vision om en bæredygtig fødevare- og servicesektor. Som certificeret REFOOD mærke medlem sætter Café ROD ind på at forebygge mod madspild og få bugt med de dårlige vaner.

Vil du tage det næste skridt mod en bæredygtig omstilling ligesom Café ROD, kan du læse mere om REFOOD MÆRKET her.

Tilbage

keyboard_arrow_up