The Buddha Bowl Project

MERE END BLOT ET SUNDT MÅLTID MAD

”Et vegetarisk måltid, serveret i en skål, som består af en variation af forskellige grøntsager, korn og kerner, serveret kold”. Sådan lyder den klassiske beskrivelse af den lækre Buddha Bowl.

Men hos The Buddha Bowl Project i Vejle handler det ikke blot om at skabe et sundt måltid mad til de vejlensiske borgere. Her er man nemlig af den overbevisning, at hvis alle gør en lille ting for miljøet hver dag, har det en enorm global effekt.

the buddha bowl project

the buddha bowl project logo

Her tænkes den grønne agenda ind i alt, hvad vi gør - fordi vi er født grønne. I restauranten ses den grønne tråd, som går igen i både indretningen, på menukortet og i den daglige drift.

Møblement og interiør er lavet af genbrugsmateriale, emballagen er bionedbrydelig og maden bringes ud med miljøvenlige elbiler. Bag disken er der en vandspare monteret på vandhanerne, som reducerer vandforbruget, mens en grøn energiaftale medvirker til, at strømmen er vindmølleproduceret.

 

Holdbare løsninger

Selvom The Buddha Bowl Project er glade for, at madrester ikke går til spilde, men anvendes til nye formål, arbejdes der hele tiden med at reducere madspildet. Derfor tager restauranten også imod undervisning om madspild. 

”Vi har været så heldige at komme gennem nåleøjet hos Region Syddanmarks GCO forløb – Grøn Cirkulær Omstilling, hvor en stor del af vores medarbejdere var med, og hvor vi blandt andet blev undervist i affaldssortering og madspild”, siger Lars Berggreen, der har taget de gode tanker fra GCO med sig hjem til restauranten. I fremtiden vil medarbejderne hos The Buddha Bowl Project nemlig kunne finde alt om affaldssortering og restaurantens arbejde med madspild i systemet BARMA.

”BARMA skal hjælpe os i den daglige drift, der blandt andet kan vejlede medarbejderne i korrekt affaldssortering, men også i hvordan vi i restauranten arbejder med madspild. Vi vil blandt andet lave en quiz, der kan gøre medarbejderne klogere på de madspildsreducerende initiativer. På den måde får de det ind under huden, og så kan de jo også komme med kvalificerede svar, når gæsterne spørger ind til det” siger Lars, der glæder sig meget til at implementere systemet i hverdagen hos The Buddha Bowl Project.

Restauranten arbejder altså hele tiden med at optimere deres løsninger – både på madspildsområdet, men også i andre dele af den daglige drift. ”Vi kalder det holdbare løsninger” understreger Lars, som både ser løsningerne som holdbare for restauranten og for miljøet.

tallerken

I køkkenet hos The Buddha Bowl Project lokale og økologiske grøntsager, mens der er tanke for dyrevelfærd, når det kommer til udvalget af kød

hænder

I 2021 indledte The Bugha Bowl Project samarbejdet med Daka ReFood om afhentning af madaffald.

badge

Restauranten har både Svanemærket, Det Økologiske Spisemærke, FSC-mærket, og REFOOD-mærket.

Certificeret med REFOOD-mærket

Da The Buddha Bowl Project samarbejder med Daka ReFood har de i 2021 opnået REFOOD-certificeringen. Mærket tydeliggør indsatsen mod madspild og for genanvendelse over for både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Hos The Buddha Bowæ Projekt oplever de, at restaurantgæsterne spørger ind til  REFOOD mærket. Det skyldes ifølge Lars Berggreen, at ”Hele konceptet bag The Buddha Bowl Project lægger op til at gæsterne kan stille spørgsmål, og så bruger vi jo vores certificeringer aktivt. De er synlige i restauranten. Derfor er det også naturligt, at vores gæster spørger ind til de indsatser, vi har”.

REFOOD mærket er blandt andet synligt på montren foran køkkenet, på restaurantens hjemmeside og The Buddha Bowl Projects menukort. The Buddha Bowl Project har også et REFOOD mærket diplom, som er at finde i hovedindgangen og i restaurantens spiseområde, så gæsterne tydeligt kan se, hvilke madspildsindsatser restauranten har i fokus.

Bliv klogere på REFOOD-mærket

daka refood brand mærke

Jeg vil gerne ringes op hurtigst muligt

Udfyld formularen. Så ringer vi så snart, vi kan.

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger

Rasmus U. Hansen

Key Account Manager

keyboard_arrow_up