Daka ReFood deltager i Verdensmål i Værdikæden

07.07.2021

Hos Daka ReFood har vi været med i Global Compact Networks projekt ViV - Verdensmål i værdikæden. Projektet har igennem to år samlet over 70 virksomheder og aktører fra restaurationsbranchens værdikæde, og et af fokusområderne for projektet var selvfølgelig spild af madaffald.

I hotel- og restaurationsbranchen har man igennem mange år sat ind på at mindske madspildet. Det har resulteret i, at 25% af den danske hotel- og restaurationsbranche lige nu sender deres madaffald til genanvendelse. Det kan vi selvfølgelig være meget stolte af!

Men det betyder samtidig også, at omtrent 50.000 ton madaffald hvert år bliver brændt og de vigtige nærringstoffer går til spilde. Vi har altså stadig noget arbejde for hånden! 

Derfor har vi hos Daka ReFood været med i Global Compact Networks projekt ViV - Verdensmål i værdikæden. Projektet har igennem to år samlet over 70 virksomheder og aktører fra restaurationsbranchens værdikæde, og et af fokusområderne for projektet var selvfølgelig spild af madaffald. Den 10. oktober 2021 blev projektets resultater omsider præsenteret på den store Showcase Konference.

Hos os har projektet blandet andet udmyntet sig noget informationermateriale, som kan gøre branchen klogere på, hvad der sker med madaffaldet, når det udsorteres. Vi er nemlig gået sammen med Biotrans Nordic og DRC medlemmet Tholstrup Restauranter og har lavet denne vejledning til, hvordan restaurationsbranhcen kan mindske sit madaffald. Find vejledningen i vores værktøjskasse her.

Derudover har samarbejdet udmyntet sig i en video, der skal motivere flere til at komme i gang med det vigtige arbejde og sørge for, at flere lever op til affaldsbekendtgørelsen. Find videoen her.

Tilbage

keyboard_arrow_up