BOB Bistro
Godt for klimaet - godt for køkkenprocenten
Som en bæredygtig frontløber i restaurantionsbranchen har BOB Bistro nedbragt madspildet med 70% på halvandet år.

Her er man nået langt på kort tid. Når dagen er omme, og der har været 2-300 gæster gennem bistroen, ligger der kun ganske lidt på bunden af spanden med madaffald. Bundlinjen er, at madspildet er 70% mindre efter halvandet år, og regningen til indkøb af råvarer er faldet markant.
Bæredygtig nytænkning
BOB Bistro er en bæredygtig frontløber og tør udfordre gængse vaner og holdninger. Først blev affaldsmængderne synlige og madspildet mindre. Den bevidsthed skabte et ønske om at komme endnu videre og bruge råvarer og restprodukter på helt nye måder.
”Sidste år serverede vi fisk med skind i restauranten, men da størstedelen af vores gæster levnede skindet, måtte vi tænke ud af boksen. Vi valgte derfor at fjerne skindet før tilberedningen, salte, dehydrere og frittere det, lige som man gør med flæskesvær, og så servere det på retten. Det lev en kæmpe succes. Vi kalder dem fiskesvær”, siger Marco Hultmann Sloth, Bob Bistro.
Retake Your Food Waste
Arbejdet med reduktion af madspild i et proffesionelt køkken hos Bob Bistro har resulteret i udgivelsen af bogen Retake Your Food Waste. Bogen giver inspiration til bedre udnyttelse af råvarerne.
Overskrifterne i bogen er:
- Fokus på den enkelte råvare
- Kreative sammensætninger af retter og menuer
- Mere tilberedes fra bunden og restprodukter bruges i andre retter, fx vallen fra friskost
- Nye arbejdsgange i køkkenet
Du kan downloade et gratis eksemplar eller bestille en fysisk bog herunder.
Hver dag spiser op mod 2-300 gæster i restauranten hos BOB Bistro.
I 2015 indledte BOB Bistro samarbejdet med Daka ReFood om afhentning af madaffald.
Bistroen er certificeret med REFOOD-mærket* og sidder i bestyrelsen for Sammenslutning REFOOD Mærket.
Om REFOOD-mærket*
Gennem et samarbejde med Daka ReFood kan du opnå REFOOD-certificering og bruge REFOOD-mærket. Det gør 1.000 andre danske virksomheder allerede. Mærket tydeliggør indsatsen mod madspild og for genanvendelse over for både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.