Madaffald

 

 

Vi afhenter og genanvender madaffald

I Danmark dannes der årligt 540.000 tons madaffald, hvilket koster danskerne 16 milliarder kroner. For at få den bedste udnyttelse af madaffaldet kan det genanvendes, så affaldet kan gøre gavn som foder, gødning, biogas og biodiesel. Hos Daka ReFood afhenter og genanvender vi affaldet.

 

Gode råd til opbevaring mad

Der findes mange gode råd til hvordan man kan opbevare ens mad, og derved øge holdbarheden. Der er flere madprodukter, såsom mælkeprodukter, kød, fjerkræ samt fisk, som skal opbevares i køleskabet. Derudover kan I med fordel også opbevare noget af jeres frugt og grønt i køleskabet, da det øger holdbarheden. Der er dog undtagelser, blandt andet tropiske frugter som bananer og meloner, der ikke skal opbevares i køleskabet men i stedet ved 10-12 grader. Desuden skal kartofler opbevares mørkt og koldt. Hvis I sørger for at opbevare maden rigtigt, vil I kunne minimere madaffaldet.

 

Hvad gør Daka ReFood med dit madaffald?

I stedet for at smide madaffald ud kan vi hos Daka ReFood hjælpe jer af med det og genanvende det, så det ikke går op i røg på forbrændingen. Med vores serviceordning bliver dit organiske affald afhentet og genanvendt i produktionen af biogas.

 

 

 

 
Legal Notice | Disclaimer | ©2008-2017 Daka Denmark A/S, Dakavej 10, DK-8723 Løsning, CVR-nr 33776039, +45 7674 5111, daka@daka.dk